Наступ Росії на півночі Харківщини: коментар речника ЗСУ

Наступ Росії на півночі Харківщини: коментар речника ЗСУ

На півночі Харківщини війська України успішно контролюють ситуацію та запобігають широкомасштабному наступу Росії. Про це повідомив речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" Назар Волошин. Він також зазначив, що спроба наступу РФ у Харківській області має на меті відтягнути увагу українських сил та резервів на новий напрямок фронту, щоб ЗСУ не змогли посилити свої ресурси.

«Є всі підстави вважати, що ми маємо справу з ворожою ІПСО, яка має намір посіяти паніку і завадити нашому командуванню перекидати резерви на інші більш «спекотні» напрямки фронту на сході України. Широкомасштабного наступу на півночі Харківщини немає», – сказав Назар Волошин.

Також національні гвардійці унищожили групу російських окупантів у Харківській області 10 травня. Ворожі БМП разом з особовим складом та вантажівка "Урал" були знищені.

Нагадаємо, українські війська відбили атаки Росії на Сіверському напрямку, але окупанти розпочали наступальну операцію на півночі Харківської області та наблизилися до Авдіївки та Донецька.

Територія "сірої зони" сформувалася після невдалого наступу окупантів у 2022 році, але зараз поширюється через нову спробу наступу з боку РФ.

Наразі США не очікують "серйозних проривів" з боку російських окупантів, але і не виключають можливості масштабного наступу на Харків.