НБУ з 1 липня встановить межу для отримання даних з кредитного реєстру

Мужчина с документами и кредитной картой
Мужчина с документами и кредитной картой

Національний банк встановив межу для отримання даних з кредитного реєстру

Національний банк України встановив нове порогове значення кредитної заборгованості, яке вказано у рішенні Правління НБУ. З 1 липня межа для отримання даних з кредитного реєстру буде становити 80 000 гривень.

Кредитний реєстр був створений Національним банком в 2018 році відповідно до вимог МВФ і у зв'язку з реформуванням фінансової системи України. Він є ефективним інструментом нагляду за ринком фінансових послуг та засобом забезпечення фінансової стабільності. Реєстр надає інформацію про потенційних боржників, які мають зобов'язання перед кредиторами. Ця інформація корисна для оцінки кредитного ризику та надання різних фінансових послуг, включаючи кредити.

Кредитний реєстр, що підтримується Національним банком України, є базою даних, що містить інформацію про кредитні операції фізичних і юридичних осіб в Україні. База даних постійно оновлюється кредиторами та Фондом гарантування вкладів фізичних осіб. Громадяни також можуть отримати витяг з реєстру для перевірки своїх даних та подання звернення щодо їх коригування.

Поріг заборгованості, який є основою для передачі даних до кредитного реєстру, визначається Національним банком України.

Джерело: ZN.UA

Читайте також