Новообраний генсек Ради Європи назвав Україну головним пріоритетом

Україна - головний пріоритет для генсека
Україна - головний пріоритет для генсека

Новий генеральний секретар Ради Європи Ален Берсе виділив Україну як головний пріоритет своєї роботи. Він заявив про це під час першої публічної промови у Страсбурзі.

Згідно з повідомленням Укрінформу, Берсе зазначив: "Україна є головним пріоритетом для нас. Ми не просто говоримо про цю країну, ми говоримо про самих українців і їхніх дітей. Рада Європи активно займається всіма питаннями, пов'язаними з цим".

Генеральний секретар також планує розширити підтримку України та обговорити це на рівні Парламентської асамблеї та Комітету міністрів. Він також заявив про намір підготувати пропозиції щодо всіх аспектів підтримки.

Берсе наголосив на необхідності швидких дій і зазначив: "Ми маємо діяти швидко, як щодо компенсацій і Реєстру збитків, так і щодо зміцнення захисту України. Ми повинні виконувати наші зобов'язання, і я обіцяю бути присвяченим цій справі".

Ален Берсе, який є колишнім президентом Швейцарської Конфедерації, був обраний на посаду генерального секретаря Ради Європи на період наступних п'яти років. Він прибув до Києва 20 лютого 2023 року як кандидат на цю посаду.

Читайте також