Омбудсмен назвав реальну кількість відео зі стратами захисників України

Омбудсмен назвав реальну кількість відео зі стратами захисників України

Офіс українського омбудсмена отримує десятки відео із кадрами страти ймовірно українських військових російськими солдатами.

Їх просто не публікують, заявив уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець, передає "Радіо Свобода".

"Це ж тільки один із прикладів, який ми показали. Який опублікувала російська сторона. А насправді ж їх дуже багато. Їх тисячі, можливо, навіть десятки тисяч. Насправді я, як омбудсмен України, отримував десятки подібних відео. Ми їх не публікуємо, зрозуміло. Але все це накопичується. Ми відкриваємо кримінальні провадження. Це робить Офіс генерального прокурора", сказав він.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Де і коли зняте відео, на якому, ймовірно, російські військові катують українського полоненого і відрізають йому голову, поки він ще живий, невідомо. З кількості зелені можна припустити, що йдеться про літо.

12 квітня у мережі з'явилося відео, як російські окупанти відрізали голову українському полоненому. Служба безпеки України розпочала розслідування і заявила, що нелюдей знайдуть і вони понесуть покарання.

Терористичну Росію потрібно вигнати з України, Організації Об'єднаних Націй та притягнути до відповідальності за всі скоєні злочини. Так на відео зі стратою українського військовополоненого відреагував міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.