Правильно підібрана подушка для чудового самопочуття

Правильно підібрана подушка для чудового самопочуття

Ні для кого не секрет, що вибір подушки є важливим для забезпечення здорового сну і загального комфорту. Адже подушка підтримує правильне положення голови та шиї, що сприяє розслабленню м'язів та запобіганню болю у шиї та спині. 

Правильно підібрати подушки потрібно абсолютно всім: студентам, дітям, дорослим та тим, хто тільки переїздить до свого нового житла. Подушка така ж важлива, як і матрац, а тому обирати її потрібно не менш ретельно. 

Як підібрати подушку під себе? 

Для початку варто визначитись з так званим стилем сну. Якщо полюбляєте спати на спині, то вибирайте подушку середньої жорсткості, яка підтримує голову, не піднімаючи її занадто високо. Регулярний сон на боку спонукає обирати більш жорстку подушку. Тоді вдасться підтримати голову і шию на одній лінії з хребтом. Якщо регулярним є сон на животі, то варто вибрати м’яку і плоску подушку, щоб уникнути напруги на шиї. Тобто навіть улюблена поза для сну визначає, яку подушку купити. 

Вибираючи подушку, можна звернути увагу на матеріал наповнювача. Він визначає комфорт під час використання, а ще продовжує строк експлуатації подушки. 

Які матеріали наразі найбільш актуальні: 

  1. Пух і пір'я. Дуже м'які та гнучкі, але можуть викликати алергію.
  2. Меморі-фоам. Підтримує форму голови та шиї, зменшує тиск на суглоби.
  3. Латекс. Матеріал, який добре підтримує і має антимікробні властивості.
  4. Поліестер. Доступний і гіпоалергенний, але може швидко втрачати форму.

Для зручності можна орієнтуватись й на висоту подушки. Низька (до 10 см) підійде для тих, хто спить на животі, а ось середня (10-12 см) для тих, хто спить на спині. Висока подушка, приблизно 12+ см, підійде для тих, хто спить на боці.

Ще кілька важливих критеріїв 

Вибрати ідеальну подушку можна за самим простим критерієм — комфорт у використанні. Якщо говорити простіше, то варто переконатись, що подушка забезпечує достатню підтримку, але не занадто тверда. Вона повинна бути комфортною і добре тримати форму.

Не зайвим буде звернути увагу на гіпоалергенні властивості подушки. Тобто на першому плані завжди має бути матеріал та наповнювач подушки, а вже потім інші фактори. 

Якщо говорити про “тривалість служби”, то заміна подушки кожні 1-2 роки забезпечує постійний комфорт і підтримку.

Звісно, кожна людина унікальна, тому важливо випробувати різні варіанти, щоб знайти ту, яка підходить саме вам. Проте цих критеріїв буде достатньо, щоб обрати вдалий для себе варіант.