Як підібрати ідеальний корм для будь-якої породи собак?

Як підібрати ідеальний корм для будь-якої породи собак?

Різні породи собак мають й різні потреби в харчуванні через різницю в розмірах, рівні активності, метаболізмі та генетичних особливостях. Наприклад, аляскінський маламут, крім того, що неймовірно гарна порода собак, харчується як більшість саме великих собак. 

Як вибрати корм для своєї собаки? 

Якщо говорити про аляскінський маламут, то на його прикладі можна підібрати оптимальний корм для великих собак. Перше, що важливо, розмір і форма гранул. Маленьким породам потрібні менші гранули, щоб забезпечити легке пережовування. При цьому великі породи краще вживають саме великі гранули, які допомагають стимулювати жування і підтримують здоров'я зубів. 

Які ще нюанси варто врахувати: 

  1. Здоров'я суглобів. Великі породи схильні до проблем із суглобами, як дисплазія кульшового та ліктьового суглобів. Корм для великих порід зазвичай містить додаткові добавки, такі як глюкозамін та хондроїтин, для підтримки здоров'я суглобів.
  2. Травлення та обмін речовин. Маленькі породи можуть мати чутливе травлення і потребують легко засвоюваних інгредієнтів, а ось великі породи частіше схильні до здуття, що може бути небезпечним. Корм для них повинен сприяти спокійному травленню.

Активні породи потребують більше білків і жирів для підтримки енергії та м'язової маси, а собаки з низьким рівнем активності потребують меншої кількості калорій і жирів, щоб запобігти набору зайвої ваги.

Приклад кормів для різних порід собак

pastedGraphic_1.png

Підбір корму для різних порід собак може залежати від багатьох факторів, включаючи розмір породи, вік собаки, рівень активності, стан здоров'я та індивідуальні потреби:

  1. Розмір породи. Корм для маленьких має спеціально підібраний склад для підтримки високого рівня енергії. Приклад: Purina ONE Small Dog, Purina Pro Plan Small & Mini. Корм для середніх порід, як Purina Pro Plan Medium, має своєрідний баланс. Корм для великих порід включає компоненти для підтримки здоров'я суглобів та кісток, як Purina Pro Plan Large.
  2. Вік собаки. Корм для цуценят містить підвищений рівень білків та жирів для здорового росту і розвитку. Корм для дорослих собак збалансований для підтримки оптимальної ваги та здоров'я. Корм для літніх собак містить компоненти для підтримки здоров'я суглобів та загального стану. 

У собак можуть бути й особливі потреби. При чутливому травленні варто звернути увагу на Purina Pro Plan Sensitive Digestion, а якщо потрібен контроль ваги, то на Purina Pro Plan Light/Sterilised.