Путін став в один рядок з раком і ковідом – Зеленський

Путін став в один рядок з раком і ковідом – Зеленський

Президент України Володимир Зеленський порівняв президента країни-агресорки Російської Федерації Володимира Путіна з хворобами.

Про це Зеленський сказав в інтерв'ю американській телекомпанії СBS.

"Будь ласка, перемагайте ВІЛ, перемагайте рак, ковід. Перемагайте те, що дійсно є трагедією. Путін став в один рядок з раком, з ВІЛ, з ковідом. Якщо суспільство Росії не розуміє, що ця трагедія буде на їхніх плечах, то світ повинен об'єднатися і сказати", заявив Зеленський.

Говорячи про Організацію Об'єднаних Націй, президент сказав: "United Nations мені здається, відповідь у назві. Якщо ми хочемо, щоб війна закінчилася, ми можемо об'єднати свої зусилля навколо закінчення війни, яку розпочала і веде РФ".

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Війна забирає життя. Це не природнє лихо, це не якийсь виклик, це рукотворно. Саме руками Путіна створена трагедія у світі, яка забирає життя мирних людей", сказав Зеленський.

Зі слів президента, Путіну потрібно сказати: "Твої кроки ведуть до Третьої світової війни, і винен у Третій світовій війні будеш тільки ти одна людина, одна хвороба".

Цього року Європейський парламент підтримав створення спецтрибуналу над Путіним і самопроголошеним президентом Білорусі Олександром Лукашенком.

Путіна треба судити за злочин агресії спецтрибуналом, сказав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Генеральна Ассамблея ООН закликала РФ зупинити бойові дії і вивести війська з України. Підтримали українську формулу миру. За резолюцію проголосувала 141 країна.