Ракетний удар по Україні: російські пропагандисти поширюють цинічний фейк про українську ППО

Російські пропагандисти поширюють цинічний фейк
Російські пропагандисти поширюють цинічний фейк

Після останнього терористичного ракетного удару по Україні, зокрема по Києву, російські пропагандисти почали поширювати неправильну інформацію про те, що удари у житлові будинки та дитячу лікарню "Охматдит" - це результат українського протиповітряного оборонного комплексу (ППО), а не російських атак. Про це повідомляє Центр протидії дезінформації.

У центрі пояснили, що насправді це був ще один терористичний акт з боку Росії. Окупанти спеціально атакували українські міста, житлові будинки і дитячу лікарню. Росіяни свідомо тероризують та вбивають українців.

"Якби не було ППО, кількість загиблих була б значно більшою, оскільки чимало ракет не долетіли до міст", - зазначили в Центрі.

Центр також підкреслив, що внаслідок ракетних атак по Україні вже є загиблі, і винен у цьому саме Путін, який свідомо видає такі злочинні накази.

Нагадаємо, російські пропагандисти не приховують своєї радості щодо масової атаки росіян, яку вони влаштували сьогодні в Україні.

Так, Alex Parker Returns скаржиться, що ракета "впала не на головний корпус дитячої лікарні в Києві.

"Шкода, що збита ракета впала не на головний корпус 'Охматдиту', де під виглядом дітей лікують всушників, а на господарську споруду у дворі", - скаржиться він.

Пропагандистка Юлія Вітязєва також не відстала. Вона пише: "Схоже, українська ППО спеціально відпрацювала по дитячій лікарні 'Охматдит' у Києві. Хуторська пропаганда вже розповсюджує фото та відео прильоту медустанови з криками 'Орбан! Дивись, що роблять твої друзі! Загалом, це чергова провокація з далеким прицілом".

Нагадаємо, у понеділок, 9 липня, Росія масово обстріляла Україну. Російська армія атакувала Київ ракетами. Внаслідок удару по місту зафіксовано падіння уламків. Також пошкоджена дитяча лікарня "Охматдит".

Тим часом російські пропагандистські канали поширюють фейкові новини про нібито успішні удари по військових об'єктах, зокрема по складу на київському заводі "Артем".

Також було повідомлено, що в Дніпрі пошкоджені багатоповерховки, підприємство і автосервіс. Також є поранені.

Читайте також