Російські ЗМІ повідомили про смерть брата Михайла Подоляка

Смерть брата Михайла Подоляка
Смерть брата Михайла Подоляка

У Росії помер брат Михайла Подоляка, який є позаштатним радником Офісу президента України. Моніторинговий ресурс "KIU. Russian Officers killed in Ukraine" опублікував фото могили Володимира Подоляка, який слідкує за втратами Росії у війні проти України.

За даними ресурсу, обставини смерті старшого Подоляка невідомі, але малоймовірно, що він загинув у бою, оскільки він був відставним полковником ГРУ (центральний орган управління військовою розвідкою у Збройних силах Російської Федерації). На його могилі є вінок "Від колективу" від "Центру підготовки офіцерів ГРУ".

Володимир Подоляк помер 19 травня 2024 року, цю інформацію підтверджує московський нотаріус за допомогою спадкової справи. Згідно з російським ЗМІ Sota, Михайлом Подоляком підтверджено факт смерті.

Відомо, що Володимир Подоляк прописаний у Москві за адресою вулиця Народного Ополчення, 50. Ця адреса належить Військовій академії Міноборони Росії, в якій готують кадри для військової розвідки.

Михайло Подоляк раніше заявляв, що практично не спілкується з братом, який є "звичайним військовим пенсіонером" і живе в Росії з 1986 чи 1987 року.

За інформацією ЗМІ, Подоляк-старший був присутній на українсько-російських переговорах у Стамбулі навесні 2022 року. В той час в склад української делегації входив Подоляк-молодший.

Раніше ЗМІ також показали будинок, де живуть батьки і брат Сирського в Росії.

Читайте також