САП та НАБУ зірвали багатомільйонну корупційну схему на митниці

САП та НАБУ зірвали багатомільйонну корупційну схему на митниці

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) та Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) успішно запобігли реалізації великої корупційної схеми на митниці.

Інформація про це з'явилася в Телеграм-каналі САП на сайті "Хвиля".

Згідно з даними розслідування, група осіб намагалася підкупити керівництво Державної митної служби України, щоб призначити своїх людей на високі посади в регіональних підрозділах. Зокрема, 1 мільйон доларів США пропонувалося за призначення своїх людей на посаду керівника Львівської митниці, 500 тисяч доларів – на посади керівників Волинської та Чернівецької митниць.

При цьому, учасники групи обіцяли керівництву митної служби половину доходів, отриманих в результаті незаконної діяльності на митниці.

Завдяки оперативним діям детективів НАБУ та прокурорів САП, злочинним намірам вдалося запобігти. Подано підозру двом особам за ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 27, ч. 4 ст. 369 Кримінального кодексу України.

Одна особа, що була ініціатором злочину, вже затримана на підставі ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України. Слідство триває.

Нагадаємо, наприкінці червня за підозрою у корупції було затримано мера міста та голову Регіональної військово-цивільної адміністрації на Закарпатті.

Читайте також: