Сім ракетних та 42 авіаційних удари: у Генштабі повідомили про російський терор минулої доби

Сім ракетних та 42 авіаційних удари: у Генштабі повідомили про російський терор минулої доби

Російські загарбники протягом минулої доби завдали по Україні сімох ракетних та 42 авіаційних удари.

Ворог також здійснив 66 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах. Про це вранці 8 серпня повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Внаслідок російських терористичних атак є загиблі та поранені серед цивільного населення.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Руйнувань зазнали житлові будинки та інша інфраструктура. Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою", ‒ йдеться у повідомленні.

Водночас минулої доби авіація Сил оборони України завдала дев'ятьох ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника.

Українські захисники знищили ворожий гелікоптер Ка-52 та два розвідувальних БпЛА оперативно-тактичного рівня.

Підрозділи українських ракетних військ і артилерії протягом минулої доби уразили два пункти управління, три райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки загарбників. Знищили також п'ять артилерійських засобів на вогневих позиціях та дві радіолокаційні станції противника.

Росіяни протягом минулого тижня використали проти ЗСУ близько 500 тис. боєприпасів. Ворог безперестанку поливає артилерійським вогнем позиції наших воїнів. Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

Сили оборони України ведуть наступальні операції на Мелітопольському і Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах.