Шість боєзіткнень за добу: назвали найзапеклішу ділянку Харківського напрямку

Шість боєзіткнень за добу: назвали найзапеклішу ділянку Харківського напрямку

Окупаційна армія Росії вже декілька тижнів атакує на Лимансько-Куп'янському напрямку.

За добу там зафіксували шість боєзіткнень з ворогом та 184 обстріли. Про це заявив представник Східного угруповання військ Збройних сил України Сергій Череватий в телемарафоні "Єдині новини" 8 березня, передає Gazeta.ua.

Він зазначив, що окупанти зазнали втрат в живій силі під час боєзіткнень. Втратили 48 військовослужбовців вбитими, 79 пораненими, двоє потрапили в полон.

"На самій Харківщині немає бойових дій. Там здебільшого вони намагаються накривати населені пункти, які прилягають до лінії фронту артилерійським вогнем. За цю добу вони, зокрема, 18 разів обстріляли низку населених пунктів. А на Лимансько-Куп'янському напрямку ворог активний вже декілька тижнів", розповів Череватий.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

За його словами, на цій ділянці Харківського напрямку ворог намагається проводити атаки.

"Зокрема, цієї доби в районі Гряниківки, Білогорівки, Виїмки, Спірного, Невського, Федорівки. Також вони активні в завданні артилерійського вогню по всьому цьому напрямку", додав Череватий.

Він зазначив, що окупанти зазнають втрат і в техніці на Лимансько-Куп'янському напрямку.

"Також характерне для цього напрямку, що вони (окупанти. Gazeta.ua) там більше застосовують бронетехніку. За цю добу знищено танк Т-72, дві ББМ, два склади з боєприпасами", додав він.

7 березня окупанти обстріляли щонайменше 18 населених пунктів Харківської області у Харківському, Чугуївському та Куп'янському районах Харківської області.

Ворог на східному фронті намагався йти в наступ у районі Гряниківки, але відступив із втратами, повідомив голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.