Скасування переходу на літній час та знакові угоди з Чехією. Головне за 16 липня

Скасування переходу на літній час та знакові угоди з Чехією
Скасування переходу на літній час та знакові угоди з Чехією

Чехія і Україна уклали угоди у сфері оборонної промисловості. Згідно з цими угодами, Чехія буде виробляти в Україні патрони та штурмові гвинтівки Colt. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на пресконференції з Петром Фіалою, прем'єр-міністром Чехії.

Під час зустрічі з Фіалою, Шмигаль обговорив постачання нового озброєння для українського війська, підготовку та реабілітацію військових та спільні проекти. Також було підписано дві угоди у сфері оборонної промисловості.

Верховна Рада ухвалила законопроєкт, який скасовує переведення часу з зимового на літній в Україні. За цим рішенням проголосували 261 народний обранець. Зміна часу відбудеться в останню неділю жовтня цього року і в подальшому переведення часу на літній не буде.

Роберту Мецолу переобрано президентом Європейського парламенту

Роберта Мецола був переобраний на посаді президента Європейського парламенту під час першого пленарного засідання у Страсбурзі. Він обіймає цю посаду з січня 2022 року і є членом Націоналістичної партії Мальти та Європейської народної партії.

Мар'яна Безугла, заступниця голови Комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, потрапила до бази сайту "Миротворець". На цьому сайті зазначено, що народна обранця свідомо дискредитувала органи державної влади та управління України.

Президент Володимир Зеленський запропонував законопроєкт, який передбачає позбавлення державних нагород зрадників. Він пропонує внести зміни до кримінального кодексу та кримінального процесуального кодексу України щодо позбавлення нагород за популяризацію агресорської держави або вчинення інших протиправних дій проти України. Зеленський вважає, що такі люди заслуговують називатися лише "зрадниками".

Читайте також