Скільки українців оновили дані в ТЦК: звіт Міноборони

Скільки українців оновили дані в ТЦК: звіт Міноборони

За даними Міністерства оборони України, станом на 27 червня 2024 року, близько 2 мільйонів 430 тисяч українців оновили свої дані щодо військовозобов'язаних, призовників та резервістів.

Про це повідомив речник Міноборони Дмитро Лазуткін під час телемарафону.

Більшість громадян скористалися електронними можливостями. Зокрема, понад 1 мільйон 852 тисячі людей оновили свої дані через додаток "Резерв+".

"Українці віддають перевагу електронним можливостям у додатку, який запустили саме під законопроект, який набув чинності 18 травня", - зазначив Лазуткін.

Додатково, речник Міноборони повідомив про інтенсифікацію процесу мобілізації. Він зауважив, що "зараз збільшилася кількість мобілізованих людей, процес отримав іншу інтенсивність". Хоча конкретні цифри не розкриваються, Лазуткін підкреслив позитивну динаміку.

Але у відомстві розуміють, що новим мобілізованим потрібен час на проходження військово-лікарської комісії, навчання та отримання мобілізаційного розпорядження.

"Ми розуміємо, що для того, щоб ці люди, які зараз мобілізуються, опинилися в армії, потрібен певний час", - пояснив Лазуткін.

Він також додав, що якщо ці люди допоможуть захищати Рідну, то це дозволить замінити виснажених і втомлених після більш ніж двох років бойових дій військових на передовій, яка потребує ротації.

Раніше стало відомо, що з 1 липня в Україні можуть мобілізувати три категорії студентів.

А ось у Міністерстві культури висловили критику щодо мобілізації працівників культури.

Читайте також: