Смертельна спека. У Саудівській Аравії померло вже більше тисячі паломників

Тисяча паломників загинула в Саудівській Аравії
Тисяча паломників загинула в Саудівській Аравії

Під час цьогорічного паломництва до Мекки від спеки загинули понад 1000 осіб, повідомляє Укрінформ з посиланням на Barron`s.

Зазначається, що більше половини загиблих не були зареєстровані як учасники паломництва. З 658 загиблих у Саудівській Аравії, 630 осіб не мали реєстрації, повідомив арабський дипломат. З них 58 осіб були із Єгипту.

Загалом, близько 10 країн повідомили про 1081 смерть під час паломництва до Мекки. Інформація про загиблих отримана ​​через офіційні заяви або від дипломатів.

На початку тижня Національний метеорологічний центр Саудівської Аравії повідомив про максимальну температуру 51,8 градусів за Цельсієм у Великій мечеті у Мекці.

Окрім Єгипту, смертельні випадки під час паломництва були підтверджені в Малайзії, Пакистані, Індії, Йорданії, Індонезії, Ірані, Сенегалі, Тунісі та Іракському Курдистані. В багатьох випадках причину смертельних випадків не назвали.

Згідно з даними Головного статистичного управління Саудівської Аравії, цього року очікується участь понад 1,8 млн паломників.

Щорічне масове паломництво мусульман до священних місць у Мекці та Медині часто призводить до численних смертей. Наприклад, під час паломництва у 2023 році загинули 240 осіб, було зареєстровано понад 10 тис. нездужань, пов'язаних із спекою.

Минулого року рекордна спека накрила Південну Європу, через яку люди теряли свідомість. В 16 містах Італії оголошено рівень червоного попередження через надзвичайно високу температуру, а в Греції температура сягнула +40 градусів за Цельсієм. 

Читайте також