Спецтрибунал над Путіним: Кулеба розкритикував несміливість Європи та США

Спецтрибунал над Путіним: Кулеба розкритикував несміливість Європи та США

Захід не квапиться по-справжньому засудити Путіна і його команду. Питання спецтрибуналу над РФ наразі зупинилося.

Немає також прогресу у питанні передачі Україні заморожених активів РФ. Про це сказав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, повідомляє AFP.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"На жаль, ми перебуваємо в певному глухому куті з обох питань. Тому що з першого питання у нас є розбіжності, а з другого явно не вистачає волі", заявив він.

Він пояснив, що G7 виступає за створення гібридного трибуналу на основі українського законодавства. Це не дасть змоги позбавити імунітету російського диктатора Володимира Путіна, прем'єр-міністра Михайла Мішустіна або міністра закордонних справ Сергія Лаврова, що є неприйнятним для Києва.

"Через півтора року я все ще чую з Європи та Америки: ми працюємо над цим. Бракує бажання довести справу до кінця. Тому ми повинні це змінити", заявив глава МЗС.

Парламентська асамблея ОБСЄ схвалила резолюцію щодо створення спеціального трибуналу для притягнення Росії до відповідальності за скоєні в Україні воєнні злочини. При цьому вперше у міжнародному документі згадується рашизм як державна ідеологія РФ.

До групи, яка працює над створенням спеціального трибуналу для залучення Росії за злочини в Україні, входять 37 країн.

17 березня МКС видав ордер на арешт Володимира Путіна і уповноваженої РФ з прав дитини Марії Львової-Бєлової. Путіна і Львову-Бєлову підозрюють у скоєнні воєнного злочину незаконної депортації і переміщення дітей з окупованих районів України до РФ.