США зробили нову заяву про умови для передачі Україні F-16

США зробили нову заяву про умови для передачі Україні F-16

Поточний потенціал протиповітряної оборони та повітряних сил Російської Федерації поки що створює "неідеальні умови" для постачання Україні американських винищувачів F-16.

Зокрема та кількість F-16, яка буде надана Вашингтоном, не є ідеальною для того, що зараз відбувається, заявив директор Об'єднаного комітету начальників штабів армії США генерал-лейтенант Дуглас Сімс під час брифінгу в четвер, передає Gazeta.ua.

"Умови, за яких відбуваються бойові дії, змінюються з часом. Наразі умови для застосування F-16, напевно, не є ідеальними. Я маю на увазі, що росіяни все ще мають певний потенціал протиповітряної оборони. У них є і повітряний потенціал", сказав він.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Водночас Сімс додав, що зміни у майбутньому, безумовно, диктуватимуть те, як американські винищувачі будуть використовуватися ЗСУ.

12 липня очільник Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба припустив, що західні винищувачі четвертого покоління можуть з'явитися в українському небі на початку весни 2024 року. Він висловив впевненість, що Україна все одно отримає винищувачі F-16, та закликав не боятися погроз Кремля.

11 липня 11 країн-партнерів разом з Україною підписали меморандум, який визначає умови навчання українських пілотів на винищувачах F-16.

Раніше повідомляли, що перші винищувачі F-16 надійдуть Україні не раніше 2024 року.

Виробник винищувачів F-16 Lockheed Martin готовий допомогти українським пілотам у навчанні та обслуговуванні. Але країни НАТО повинні відправити ці літаки Україні, сказав головний операційний директор Lockheed Martin Френк Сент-Джон.