Стало відомо, який аеропорт України відновить роботу першим

Стало відомо, який аеропорт України відновить роботу першим

Заступник керівника Офісу президента Андрій Сибіга заявив, що "Бориспіль" стане першим аеропортом, який відкриють в Україні, як тільки безпекова ситуація це дозволить. Аеропорт був першим закритим об'єктом через початок повномасштабної війни, але водночас він стане першим, який відновлять після поліпшення безпекової ситуації.

Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак також висловив переконання, що "Бориспіль" незабаром почне знову працювати з прийомом та відправленням літаків. Він пояснив, що це можливо завдяки зміцненню України, яка тепер здатна забезпечити безпеку на аеропорту.

За словами Єрмака, останній пасажирський літак вилетів з "Борисполя" 24 лютого 2022 року о 3-й годині ночі. Варто нагадати, що у цей день Україна офіційно закрила повітряний простір для цивільних літаків через напад Росії.

Єрмак також оголосив про відкриття одного з аеропортів ще до закінчення війни. Міністр Дмитро Кулеба також заявив, що завдяки засобам протиповітряної оборони, зокрема літакам F-16, можливо відкрити аеропорт у Львові.