Страта українського полоненого: розвідка попередньо встановила виконавців

Страта українського полоненого: розвідка попередньо встановила виконавців

Українська розвідка вже має попередню інформацію про виконавців зафіксованої на відео страти українського військовополоненого.

Про це розвідники розповіли Уповноваженому Верховної Ради з прав людини Дмитру Лубінцю, сказав омбудсмен у коментарі Радіо Свобода.

Більше деталей він поки розкрити не може.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"За їхніми припущеннями, вони приблизно знають хто це зробив, в якій місцевості, і хто безпосередньо в цьому брав участь. У тому числі, хто безпосередньо був виконавцем", сказав Лубінець.

Водночас, чи причетні до вбивства "вагнерівці", Лубінець поки не каже.

"Це вже деталі, які я публічно не можу розповсюджувати. Але можу сказати, що, на мій погляд, наша розвідка спрацювала максимально ефективно", зазначив Лубінець.

12 квітня у мережі з'явилося відео, як російські окупанти відрізали голову українському полоненому. Служба безпеки України розпочала розслідування і заявила, що нелюдей знайдуть і вони понесуть покарання.

Терористичну Росію потрібно вигнати з України, Організації Об'єднаних Націй та притягнути до відповідальності за всі скоєні злочини. Так на відео зі стратою українського військовополоненого відреагував міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.