Трамп потрапив у скандал з антисемітською заявою

Колишній президент США Дональд Трамп став учасником скандалу через свої заяви щодо євреїв, які підтримують Демократичну партію. За словами Трампа, такі євреї "ненавидять свою релігію та Ізраїль". Це висловлено під час інтерв'ю, коли його запитали про критику прем'єр-міністра Ізраїлю Беньяміна Нетаньягу з боку демократів через війну в секторі Гази та велику кількість жертв серед цивільного населення. Зазначено, що Демократична партія та всі, хто в ній підтримують, ненавидять Ізраїль та свої релігійні корені. Про це заявив Трамп.

"Я насправді думаю, що вони ненавидять Ізраїль. Демократична партія ненавидить Ізраїль. Будь-який єврей, який голосує за демократів, ненавидить свою релігію. Вони ненавидять усе, що стосується Ізраїлю, і їм повинно бути соромно за себе, тому що Ізраїль буде знищений", - сказав Трамп.

Речник Білого дому Ендрю Бейтс назвав ці вислови "підлою та безглуздою антисемітською риторикою". Він також звернув увагу на те, що не згадав кандидата від Республіканської партії, який збирається балотуватися на пост президента США у 2024 році. Бейтс підкреслив, що в умовах зростаючої кількості антисемітських злочинів та проявів ненависті в усьому світі, лідери мають називати цю ненависть такою, якою вона є, і об'єднувати людей проти неї.

"Оскільки антисемітські злочини та акти ненависті зросли в усьому світі — серед них найбільш смертоносний напад, скоєний проти єврейського народу з часів Голокосту — лідери зобов'язані називати ненависть тим, чим вона є, і об'єднати американців проти неї. Немає виправдання поширенню токсичних, хибних стереотипів, які загрожують співгромадянам. Жодного", - сказав Бейтс.

Співробітники передвиборного штабу Джо Байдена, діючого президента США, також осудили висловлення Дональда Трампа. Прессекретар виборчої кампанії Джеймс Сінгер заявив, що єдиною людиною, якій слід соромитися, є сам Трамп. Він стверджує, що американці втомилися від ненависної риторики Трампа, особистих наруг та екстремальних планів.

Джерело: Еспресо