Туреччина знайшла, ким замінити українських туристів

Туреччина знайшла, ким замінити українських туристів

Туреччина відшкодовує збитки за рахунок польських туристів

Туреччина збирається відшкодувати збитки, які вона понесла через зменшення кількості українських туристів, за рахунок зростання туристичного попиту з Польщі. За даними турецького видання Ekonomim, кількість польських відпочивальників зросла на 37% в першому кварталі цього року, досягнувши 1,54 млн осіб, в той час як потік українських туристів скоротився з 2 млн до 800 тис.

За словами експертів, Польща стала четвертою за кількістю туристів до Туреччини, особливо в Анталії, і очікується, що кількість польських відпочивальників збільшиться на 25% у цьому році. Звідки цей інтерес до Туреччини прийшов – ще не з'ясовано.

Міністерство культури і туризму Туреччини заявило, що кількість українських туристів суттєво знизилася (на 67,2%) у 2022 році через війну в Україні, тоді як кількість туристів з Польщі зросла на 94%. У минулому році до Туреччини прибуло приблизно 840 тис. українських туристів і 1,54 млн польських.

Турецьке агентство сприяння та розвитку туризму організувало успішну рекламну кампанію, яка допомогла привабити польських відпочивальників до Туреччини. Якщо польський туристичний попит залишатиметься стабільним, то поляки частково замінять українських туристів у туристичних готелях країни.

За останній час також спостерігається скорочення кількості російських туристів у Туреччині. Багато з них виїжджають до Сербії та Чорногорії через фінансові труднощі та проблеми з оформленням постійного проживання.

Читайте також: