У Європі знайшли спосіб передати ще одну батарею Patriot для України, - NYT

У Європі знайшли спосіб передати ще одну батарею Patriot для України, - NYT

Європейські урядовці розробляють план надання Україні додаткової системи протиповітряної оборони Patriot, повідомляє The New York Times.

Україна звернулася до Європи з проханням збільшити кошти на протиповітряну оборону для захисту міст від російських авіаударів. План передбачає створення системи Patriot з компонентів, які надаватимуться різними країнами Європи.

Нідерланди надають радар і три ракетні пускові установки, а коаліція чотирьох країн на чолі з Німеччиною забезпечує ракети-перехоплювачі. Вісім країн візьмуть участь у наданні додаткових ракет, пускових установок та навчанні українських військових.

Колишня міністр оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен стверджує, що всі необхідні компоненти вже знайдені, але їх потрібно правильно скомпонувати. Вона запевняє, що можливі труднощі з сумісністю деяких деталей будуть вирішені. Нідерланди створили команду технічних експертів, які перевіряли сумісність компонентів у кожній країні-донорі.

Оллонгрен не уточнила терміни доставки Patriot до України, але зазначила, що система може бути відправлена ​​частинами для заміни пошкоджених елементів.

Раніше було повідомлено, що на саміті НАТО, який відбудеться у Вашингтоні, Україну чекають хороші новини щодо постачання додаткових систем протиповітряної оборони.

Читайте також: