У пивному ресторані в Баварії стався скандал через російську мову

Ресторан в Баварії, скандал, російська мова
Ресторан в Баварії, скандал, російська мова

Дискримінація в пивному ресторані: громадянин Латвії скаржиться на обслуговування через російську мову

Громадянин Латвії, який розмовляв російською, поскаржився на дискримінацію під час обслуговування в пивному ресторані в Маммінгу, Німеччина. Він був відмовлений у продажу сімнадцятьох пивних келихів через інше розуміння ситуації між ним та власником. Про це повідомило німецьке видання Bild.

Ображений латиш, який працює водієм у Німеччині, викликав поліцію після відмови в обслуговуванні.

Насправді усе було трохи інакше. Молодий чоловік із Латвії платив за кожне пиво карткою. Офіціантка, що розмовляє російською, сказала йому, що він випив надто багато і більше пива не отримає

Після конфлікту з власником ресторану латиш залишив заклад, але спочатку йому довелося почекати, доки трохи протверезіє.

Слід зазначити, що за минулий рік відсутність російських пісень на загальнодержавних телерадіокомпаніях була фактом. Про це повідомив Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь.

Крім того, в 2023 році до омбудсмена з мови надійшло 96 звернень з приводу порушень мовного законодавства в закладах вищої та професійної освіти. Про це йдеться в щорічному звіті Уповноваженого із захисту української мови.

Читайте також

Названо найнебезпечніший пляж на Землі
сьогодні, 07:47 83 переглянули
Найнебезпечніший пляж на Землі