У ТЦК пояснили причини черг біля центрів комплектування

Черги біля центрів комплектування в ТЦК
Черги біля центрів комплектування в ТЦК

Територіальний центр комплектування та соціальної підтримки Полтавської області повідомляє про велику кількість громадян, які хочуть уточнити свої військові дані. Про це розповів речник центру майор Роман Істомін.

За словами Істоміна, багато чоловіків приходять, щоб продовжити бронювання від мобілізації. Він також зауважив, що до 16 липня всі військовозобов'язані, резервісти та призовники, незалежно від наявності броні чи відстрочки, мають уточнити свої дані. Це стосується навіть жінок, які вже знаходяться на військовому обліку і оновлювали дані до 18 травня.

Наближається кінцевий термін

16 липня закінчується двомісячний термін, відведений для уточнення військових даних згідно з новим законом про мобілізацію. Після цієї дати можуть змінитися правила мобілізації та військового обліку, може зрости контроль за дотриманням правил та накладатися штрафи за їх порушення.

Вже повернулося більше 3300 українців з російського полону, включаючи 90 захисників, повернутих 25 червня. Серед них були військові Нацгвардії, ВМС, ЗСУ, тероборонці та прикордонники.

Також було звільнено українського морського піхотинця, який провів понад півтора року у полоні. Його евакуювали з окупованих територій в результаті спеціальної операції.

Раніше Україна обміняла чотирьох священиків Української православної церкви Московського патріархату на полонених з початку конфлікту.

Читайте також