У територіальний резерв військовозобов'язаних почнуть включати з 45 років: який граничний вік

У територіальний резерв військовозобов'язаних почнуть включати з 45 років: який граничний вік

Уряд затвердив структуру військового резерву, який складатиметься з резервістів і військовозобов'язаних віком від 45 років до досягнення граничного віку перебування в запасі. Вони призначені для доукомплектування військових частин Сил територіальної оборони ЗСУ.

Кабмін ухвалив це рішення 18 червня 2024 р. У структурі резерву будуть військовий оперативний та мобілізаційний людський резерв, а також бойовий резерв, резерв нарощування та територіальний резерв. У резерві будуть особи з досвідом участі у бойових діях або військової служби, а також ті, які пройшли базову загальновійськову підготовку або навчальні збори.

Мобілізація в Україні / Фото: Getty Images

Мобілізаційний людський резерв включатиме військовозобов'язаних для підготовки та перепідготовки військовослужбовців за різними спеціальностями для подальшого доукомплектування військових частин. А територіальний резерв буде включати осіб з віком від 45 років, які перебувають в запасі, для доукомплектування військових частин Сил територіальної оборони Збройних Сил.

Таким чином, структура військового резерву надасть можливість забезпечити достатню кваліфікацію та кількість військових для потреб Сил територіальної оборони.

Читайте також: