Україна та НАТО затвердили Стратегічний огляд оборонних закупівель

Стратегічний огляд оборонних закупівель НАТО
Стратегічний огляд оборонних закупівель НАТО

На саміті НАТО було офіційно затверджено Стратегічний огляд оборонних закупівель, який було розроблено Міністерством оборони України. Згідно з угодою між Україною і НАТО, оборонні закупівлі України будуть розвиватися згідно з рекомендаціями, викладеними в Стратегічному огляді, з використанням найкращих євроатлантичних практик.

Зазначено, що Стратегічний огляд оборонних закупівель містить 21 рекомендацію щодо підвищення ефективності забезпечення Збройних сил України під час воєнного стану і в мирний час. Важливими елементами огляду є розвиток роль парламенту у цивільному демократичному контролі та вивчення унікального українського досвіду організації закупівель та логістики умовах відсічі повномасштабного вторгнення.

Робота над Стратегічним оглядом тривала з березня 2024 року після конференції у Люксембурзі, де були сформовані спільні експертні групи з представників уряду України, НАТО та Агентства НАТО з підтримки та закупівель.

Також, Альянс розпочинає створення командування Україна-НАТО у Вісбадені, Німеччина, для координації постачання озброєння та тренувань для Збройних Сил України.

Читайте також