Українцям масово перерахують зарплати: до чого готуватись

Українцям масово перерахують зарплати: до чого готуватись

Більшість українських компаній планують підвищити заробітну плату своїм працівникам

Згідно з результатами галузевого дослідження, 72% українських компаній мають намір підвищити рівень оплати праці своїх співробітників цього року. При цьому більшість планують збільшити зарплату на 11-15%.

Про це йдеться у дослідженні Європейської бізнес-асоціації.

Саме таку суму отримають працівники із середньою зарплатою

Для працівника із середньою по країні зарплатою 17 442 гривні таке підвищення означає збільшення 1 919 - 2 616 гривень. Після індексації його щомісячна винагорода становитиме 19 361 - 20 058 гривень.

Частка компаній, які планують підвищити зарплату

Зазначається, що у 39% компаній саме такий відсоток збільшення оплати праці та заплановано. Водночас, деякі роботодавці передбачають і суттєвіше зростання зарплат.

Так, 28% респондентів наголосили на готовності проіндексувати виплати на 6-10%, 13% компаній розраховують на підвищення в межах 16-20%, а 2% опитаних мають намір збільшити зарплати більш ніж на 21%.

Високооплачувані вакансії для фахівців без вищої освіти

Тим часом високооплачувані вакансії доступні і для фахівців без вищої освіти, особливо робітничих професій.

Як повідомляє OBOZ, у Києві середні пропозиції становлять 30-50 тисяч гривень. Максимальні зарплати в 50 тисяч гривень пропонуються досвідченим тонувальникам, далі йдуть вакансії поклейщиків (40 тис. грн.), автослюсарів (39 тис. грн.) та низки інших робочих спеціальностей.

Нагадаємо, ми також розповідали, які зарплати пропонують у Польщі сезонним працівникам.