«Укргідроенерго» пояснило, як спека впливає на роботу ГЕС

Вплив спеки на роботу ГЕС
Вплив спеки на роботу ГЕС

«Укргідроенерго» наразі працює в нормальному режимі та забезпечує енергосистему України балансуючими потужностями. Про це повідомляє пресслужба компанії.

На гідроелектростанціях та гідроакумулювальних електростанціях «Укргідроенерго» організовано роботу з метою максимального захисту співробітників. Робота у виробничих приміщеннях проводиться за графіком з раціональними перервами, у машинних залах контролюється робота системи кондиціонування, а приміщення забезпечено необхідною кількістю питної води.

Для зменшення впливу високої температури на працівників станцій, роботи на відкритих майданчиках кориговано та перенесено на менш спекотний час.

Нагадаємо, сьогодні, 15 липня, обленерго застосовуватимуть обмеження споживання електроенергії протягом всієї доби. Через аномальну спеку в Україні та Європі, споживання світла досягло максимального рівня.

Як повідомлялося, Україна робить все можливе, щоб збільшити імпорт електроенергії. Зокрема, в Україні через місяць можуть зменшитися відключення світла.

Раніше голова «Укренерго» спростував інформацію про експорт електроенергії з України. Україна не продає електроенергію за кордон, а лише допомагає сусіднім країнам транспортувати їх електрику.

До слова, вересень і жовтень будуть місяцями з найменшими відключеннями електроенергії, якщо енергосистема України не зазнає нових значних пошкоджень.

Читайте також