"Усі бояться": Кулеба сказав, що не так з ООН

Організація Об'єднаних Націй хоче вирішити одні проблеми за рахунок інших. Тому і йде на поступки Росії.

Саме через це ООН так "кволо" реагує на терористичні акти РФ в Україні. Про це в ефірі "Сніданку з 1+1" розповів міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Він, прокоментував питання про те, що "не так" з ООН.

"Це бажання вирішувати одні проблеми за рахунок інших", ‒ сказав Кулеба.

Як приклад він навів Чорноморську зернову ініціативу.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Певні люди в ООН сидять і думають, де б не притиснути, не розкритикувати та щоб такого поганого не зробити Росії, щоб потім прийти до неї і сказати: дивіться, ми ж усе це не зробили, а могли б. Продовжуйте Чорноморську ініціативу", розповів Кулеба.

Однак, за словами українського міністра, така логіка дій ООН означає, що "в усіх питаннях, де організація пішла на поступки, будуть страждання та несправедливість".

Він також наголосив, що в ООН "усі бояться" Росії, тому й не ставлять серйозно питання про перебування терористичної країни у цій організації.

"Я був в Африці. І, знаєте, спілкуєшся з різними людьми, і по очах бачиш, що вони хочуть, щоб ми наваляли Росії, щоб звільнитися від російського ярма, яке на них накинуте", додав Кулеба.

Біля офісу представництва ООН в Україні 8 червня відбулась акція протесту представників низки українських молодіжних організацій. Учасники обурені бездіяльністю цієї міжнародної структури.

Протестувальники тримали плакати українською та англійською мовами. Вимагали від ООН визнати воєнним злочином підрив російськими терористами Каховської ГЕС.