Уже не «СВО»: Кремль наказав пропагандистам називати війну по-новому

Картинка кремля в РФ на фоне голови Путіна
Картинка кремля в РФ на фоне голови Путіна

Російська влада придумала нову назву для так званої "спеціальної військової операції" - "український конфлікт". Про це повідомляє російське опозиційне видання "Медуза".

За новою методикою Кремля, головні повідомлення державних медіа РФ повинні заключатися в тому, що "Росія не відмовляється від діалогу", але "Україна і Захід розмовляють мовою ультиматумів". Пропагандисти повинні також описувати ультиматум Путіна як "чітку позицію", яка позбавляє Україну та її союзників можливостей для вивертів і обману. Крім того, пропагандисти повинні звинувачувати Київ у дискредитації себе та зриву будь-яких домовленостей.

Згідно з методикою Кремля, "мирна ініціатива Росії може найшвидше завершити конфлікт в Україні. Запропонований Росією план при готовності Києва і Заходу дозволить негайно припинити бойові дії і розпочати переговори," - зазначено в методиці Кремля.

Нагадаємо, що 14 червня Путін висунув нові умови миру: Київ має відмовитися від наміру вступити в НАТО, а ЗСУ повністю вийти з Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей.

За словами американських аналітиків, заяви російського диктатора про закінчення війни свідчать про те, що він не хоче укладати жодних угод, крім знищення української державності та ідентичності.

5 липня прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан приїхав до Москви, де зустрівся з російським диктатором Володимиром Путіним. Орбан повідомив, що після поїздки до Москви та Києва зрозумів, що позиції обох сторін стосовно розв'язання російсько-українського конфлікту є дуже віддаленими.

Читайте також