В Україні змінили правила надсилання повісток поштою: коли вона вважається врученою

В Україні змінили правила надсилання повісток поштою: коли вона вважається врученою

Кабінет Міністрів України вніс зміни до Правил надання послуг поштового зв'язку, щодо оповіщення призовників, військовозобов'язаних та резервістів, згідно з рішенням постанови №747 від 25 червня 2024 року.

Згідно з новими правилами, тепер виклики до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки можуть надсилатися рекомендованим листом поштою. Особливістю цієї відправки є наявність опису вкладення та обов'язкового повідомлення про вручення.

Ця норма про "повідомлення про вручення" не обмежується лише поштовими правилами, а також включена до інших нормативних документів, зокрема до Порядку організації та ведення військового обліку призовників та Порядку проведення призову громадян на військову службу.

Нові правила набувають чинності з їх офіційного опублікування. Громадянам, які підпадають під категорії призовників, військовозобов'язаних чи резервістів, рекомендується бути уважними до поштових повідомлень та своєчасно реагувати на офіційні виклики.

Раніше повістка вважалася врученою у трьох випадках: якщо особа особисто підписала отримання листа, якщо особа відмовилася від отримання, або якщо лист повернувся через відсутність адресата. За новою системою, особа не обов'язково повинна підписувати повістку особисто, вона все одно вважатиметься врученою.

Нагадаємо, раніше в Міноборони повідомили, які види сповіщень військовозобов'язані зможуть отримати поштою.

Читайте також: