Вбивство українки в Німеччині: на Дніпропетровщині відбулося прощання із дівчинкою

Прощання з українкою в Дніпропетровщині
Прощання з українкою в Дніпропетровщині

У місті Павлоград на Дніпропетровщині відбулося прощання з 9-річною дівчинкою Валерією Гудзенко, яка загинула в Німеччині. Сотні людей прийшли покласти квіти, свічки та іграшки. Інформацію про це повідомило «Суспільне».

3 червня дитина зникла у місті Дебельн, а через вісім днів її тіло знайшли у лісі віддаленому всього на 4 км від її будинку.

Батько загиблої Роман розповідає, що його донька завжди хотіла стати лікаркою, щоб допомагати людям. Він говорить: «Вона була дуже життєрадісна, завжди позитивна. У неї не було поганих днів. Вона насолоджувалася дощами і снігами. Я до сих пір не можу повірити... Я знаю, що це правда, але не можу в це повірити». Роман додав, що Валерія завжди хотіла повернутися додому, тому вирішив поховати її у рідному місті.

Бабуся дівчинки, Жанна Гудзенко, каже, що не бачила онучку понад два роки. Останній раз вони спілкувалися по відеозв'язку за день до зникнення. Жанна каже: «Вона готувалася приїхати додому на канікули, була дуже рада. Вона казала: "Я скоро буду тут". Я носилася з телефоном по подвір'ю і казала: "Лєрочка, Лєра, черешні і полуниці дозріють!"

За словами бабусі, Валерія займалася спортом, танцями, малюванням і співом з молодих років. Ольга Зеленська, класна керівниця дівчинки, додає: «Вона була дуже світлою, у неї було багато друзів. Вона майже завжди була першою в школі і не хотіла йти додому... Це так сильно болить, що просто не можна знайти виходу».

Нагадаємо, що Валерія зникла 3 червня, коли йшла до школи. Через тиждень її тіло було знайдене у лісі з ознаками насильницької смерті. 14 червня на Празькій вулиці в Празі було затримано 36-річного громадянина Молдови, підозрюваного в убивстві дитини. Відомо, що раніше він мав стосунки з матір'ю Валерії.

Як повідомлялося раніше, протягом понад тижня поліція шукала 9-річну українку у Німеччині. Валерія пішла до школи о 6:50 ранку 3 червня, але туди не дійшла. Записи відеоспостереження пізніше показали, що вона не сіла в звичайний автобус на шляху до школи.

Читайте також