Великдень-2024: у Колізеї відбулася Хресна хода

Великдень-2024: у Колізеї відбулася Хресна хода

Хресна хода в Колізеї: традиційна подія напередодні Великодня

У Страсну п'ятницю перед Великоднем відбулася Хресна хода в Колізеї. Це традиційна подія, яка складається з 14 молитовних циклів (стацій), що згадують та чи іншу муку Христа.

У молитві з Ісусом на Хресній Дорозі
- така була тема цьорічної події, яку обрав Папа. Під час кожного зупину хрест несли різні групи вірних, кожна представляє різні форми життя Церкви.

Цьогорічні роздуми Хресної Дороги не відображали поточні події у світі, але зосереджувалися на глибоких питаннях молитви, співчуття і прощення. Папа Франциск спостерігав за богослужінням зі своєї резиденції у Домі Святої Марти, оскільки він не міг взяти участь у Хресній ході через бажання зберегти здоров'я перед наступними святковими подіями.

Конфліктні моменти під час попередніх Хресних ход

У минулі роки Папа Франциск намагався помирити Україну з Росією під час Хресних ход. Такі спроби викликали критику та обурення українців. Попри це, у 2022 та 2023 роках під час Хресних ход дві групи - українці і росіяни - несли хрест разом, на знак примирення. Ці події викликали хвилю обурення серед українського дипломатичного корпусу у Ватикані.

Читайте також: