Вибори президента США: чи може Камала Гарріс замінити Байдена - ЗМІ

Вибори президента США: чи може Камала Гарріс замінити Байдена - ЗМІ

Якщо Джо Байден піде у відставку, то Камала Гарріс має найбільше право зайняти його місце. Вона має підтримку як віце-президента і може призначитися на посаду президента, якщо Байден не зможе завершити свій термін. Про це повідомляє Меррілл Метьюз, науковий співробітник Інституту політичних інновацій у Далласі, штат Техас, за інформацією The Hill.

Проте демократи, імовірно, розуміють, що Гарріс може стати катастрофою у сферах політики, економіки та зовнішньої політики, як президент або навіть кандидат на посаду, якщо Байден піде у відставку. Її результати в опитуваннях ще гірші, ніж у Байдена", - заявляє Метьюз.

Зазвичай успішні кандидати на посаду президента виходять з числа губернаторів або сенаторів. Але Демократична партія не має багато таких представників.

Вважається, що мало хто захоче брати участь у президентській гонці за два-три місяці до виборів, оскільки кандидат майже не матиме часу, щоб розповісти про свої досягнення (якщо такі існують).

Бажання Байдена залишитись у владі в поєднанні з тим, що більшість виборців розуміють, що він має піти у відставку, поставили Демократичну партію в складне положення. Якщо Байден піде добровільно (або його підтягнуть до цього), Гарріс, найімовірніше, стане кандидатом, що, ймовірно, призведе до поразки на виборах, пише автор.

Джерело: ZN.UA

Читайте також: