Війна в Україні зробила Корею центром виробництва зброї

Корея - центр виробництва зброї у зв'язку з війною в Україні
Корея - центр виробництва зброї у зв'язку з війною в Україні

Після розпочаття війни в Україні, дохід від експорту провідної південнокорейської оборонної компанії Hanwha Aerospace зрос до 1,1 млрд доларів, а акції компанії збільшилися на 350%.

Згідно зі статтею Bloomberg, Hanwha Aerospace є провідним оборонним підрядником Південної Кореї, який займається виробництвом озброєння протягом майже 50 років. Компанія не припиняла свою діяльність навіть під час переходу закордонних конкурентів на винищувачі шостого покоління та безпілотні дрони.

Бронетехніка та боєприпаси Hanwha мають високий попит, оскільки компанія може доставити їх швидше і дешевше, ніж компанії з США та ЄС. За два роки після російського вторгнення, щорічний дохід Hanwha від експорту зріс у 11 разів до 1,1 млрд доларів, що становить 26% від загального обсягу продажів компанії. Акції компанії за цей період зросли приблизно на 350%.

Стаття зазначає, що відродження Hanwha відображає прогалину у світовій оборонній промисловості. Американські та європейські виробники сконцентрувалися на виробництві стратегічної високоточної зброї та інших передових технологій. Однак багато країн вважають ці системи занадто дорогими або нецікавими через потребу висококваліфікованих спеціалістів.

"США мають 40% світових оборонних систем, але вони не можуть зробити все. Ми зосереджуємося на середньоваговиках, самохідних гарматах, бронемашинах, танках. В цьому ми вже є глобально конкурентоспроможними. Це не обов'язково те, на що ми хотіли б витрачати гроші в ідеалі, але ми змушені це робити через Північну Корею", - заявив генеральний директор Hanwha Aerospace Сон Чже Іль.

Стаття зазначає, що наразі, коли американські та європейські виробники зброї намагаються розпочати або збільшити виробництво, Hanwha пропонує своїм клієнтам переваги безперебійного виробництва, надійних постачальних ланцюгів та швидкої доставки.

Hanwha може зібрати свою флагманську гаубицю K9 протягом приблизно 180 днів - у два-три рази швидше, ніж у конкурентів. Це також призводить до зниження вартості продукції. Вартість гаубиці K9 становить приблизно 3,5 млн доларів, що на половину або третину дешевше, ніж у світових конкурентів.

Джерело: Економічна правда

Читайте також