Ворог не зменшує темпів наступу на Покровському напрямку, - Генштаб

Воїн на передньому плані перевіряє амуніцію
Воїн на передньому плані перевіряє амуніцію

За інформацією Генерального штабу ЗСУ, російські окупанти протягом дня намагалися проникнути в українську оборону та вибити підрозділи ЗСУ із зайнятих рубежів.

Кількість бойових зіткнень по всій лінії фронту досягла 121.

На Харківському напрямку ворог намагається витіснити українських захисників в районі Вовчанська, Тихого та Глибокого. Наразі підрозділи ЗСУ відбили п'ять ворожих штурмів, триває ще одне боєзіткнення.

На Куп'янському напрямку українські воїни відбили 10 атак ворога біля Степової Новоселівки, Стельмахівки, Синьківки та Андріївки. Триває ще один бій. Попередні втрати агресора складають 89 убитих та поранених, знищено танк, ББМ і автомобіль.

Противник 12 разів намагався просунутися вглиб нашої території на Сіверському напрямку в районах Білогорівки, Верхньокам'янського, Спірного, Роздолівки та Виїмки. Ще одне боєзіткнення триває, але ЗСУ контролюють ситуацію. Попередньо, втрати загарбників тут становлять 58 осіб, 2 ББМ, автомобіль і 3 склади боєприпасів.

На Краматорському напрямку окупанти 9 разів штурмували наші позиції поблизу Часового Яру та Іванівського. Восьму атаку відбито, триває одна.

Ворог не зменшує темпів наступу на Покровському напрямку. З початку доби здійснено 39 атак на позиції ЗСУ біля Новоолександрівки, Воздвиженки, Євгенівки, Сокола, Новоселівки Першої та Яснобродівки. 32 штурми відбито, 7 боїв тривають.

Бої продовжуються і на Курахівському напрямку, де від ранку ворог атакував 6 разів в районах Красногорівки, Георгіївки та Костянтинівки. Дві атаки відбито, чотири - ще тривають.

На Придніпровському напрямку окупанти безуспішно штурмували позиції ЗСУ біля Кринок. Ситуація під контролем.

На інших ділянках фронту суттєвих змін не відбулося.

Читайте також