Вовчанськ. Який вигляд має місто після атак російських військових (відео)

Вовчанськ. Який вигляд має місто після атак російських військових (відео)

Російські війська продовжують намагання взяти під контроль місто Вовчанськ на Харківщині. Фотографи Костянтин і Влада Ліберови опублікували страшні кадри знищеного міста, яке росіяни за декілька днів перетворили на руїни.

За словами фотографів, раніше Вовчанськ був живим містом, але тепер його повністю зруйновано. У місті залишилися близько 100 людей, яких росіяни не дозволяють покинути окуповану територію.

Фотографи стверджують, що такі руйнування, які тепер відбуваються у Вовчанську, не спостерігалися навіть у 2022 році. Вони також пишуть, що росіяни застосовують тактику випаленої землі, скидаючи багато вибухівок по місту щодня.

Евакуація мешканців міста триває, волонтери та поліція допомагають вивозити цивільних та тварин. Фотографи також опублікували зображення тіл двох цивільних жінок, які стали жертвами прицільних скидів з дрону. Жінки були в яскравому одязі, тому їх було неможливо переплутати з військовими.

Блогер Михайло Шнайдер також згадав, яким був квітучим Вовчанськ до приходу росіян, опублікувавши фотоколаж зі знищеним містом.

Розстріли і наступ росіян

Раніше було повідомлено про розстріл двох людей, які намагалися самостійно евакуюватись з міста. Під час атаки росіяни вбили чоловіка, який допомагав жінці з проблемами ніг, а також ще одну жінку.

Також російські загарбники наблизилися до центральної частини Вовчанська. Місто вже втратило близько 40% своєї території. Згідно з картами битви, Росія контролює північну частину міста, де до війни проживало 17 000 людей.

21 травня було зафіксовано удар російських військових по автомобілю з поліцейським, які їхали на евакуацію мирного населення. В результаті цього нападу загинув поліцейський.

Читайте також: