"З усіма можна працювати": Кулеба прокоментував обрання спікера Палати представників США

Україна готова до співпраці з будь-яким майбутнім спікером Палати представників Сполучених Штатів Америки. Обрання спікера - це для нас лише черговий момент, який слід вирішити на користь України. Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час національного телемарафону, як повідомляє Gazeta.ua.

"Незалежно від того, хто буде обраний спікером, ми будемо працювати з ним і приймати необхідні рішення", - підкреслив Кулеба.

Він також згадав, що "апокаліптичні настрої" щодо попереднього спікера Палати представників Кевіна Маккарті не виправдалися. Завдяки систематичній роботі, зокрема, зустрічам з президентом України, він підтримав включення додаткового фінансування до загального бюджету США на поточний рік.

"Це доводить, що можна працювати з будь-ким", - додав Кулеба.

У Палаті представників США республіканці обрали Джима Джордана своїм кандидатом на посаду спікера нижньої палати. Джордан відомий як союзник експрезидента Дональда Трампа і виступає проти фінансування військової допомоги Україні.

Раніше в Палаті представників Сполучених Штатів голосуванням двох партій було вислано у відставку спікера Кевіна Маккарті.