Затримано командира корабля ВМС, який вимагав у підлеглих хабар за відгул

Затриманий командир корабля ВМС
Затриманий командир корабля ВМС

За даними пресслужби Державного бюро розслідувань, правоохоронці викрили командира відділення одного з військово-морських суден, який вимагав хабарі, щоб підлеглі могли заходити на берег. Підлеглі повинні були сплатити йому 10 тис. гривень щоб піти на законний вихідний. Він заробляв близько 150 тис. гривень на місяць на відгулах моряків.

«9 липня 2024 року правоохоронці затримали фігуранта під час одержання чергової оплати у сумі 1 тис. доларів США. Ці гроші він отримав від підлеглого за можливість протягом місяця ходити у вихідні на сушу. Військовослужбовцю повідомлено про підозру в одержанні службовою особою неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України)», – резюмували в ДБР.

Затриманому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю застави у 182 тис. гривень. Чоловіку загрожує покарання у вигляді до 10 років позбавлення волі.

Також, відомо, що Державне бюро розслідувань затримало начальника київського районного Територіального центру комплектування та соціальної підтримки, який підозрюється у причетності до корупційної схеми переправлення громадян призовного віку через кордон.

Читайте також