Збірна Іспанії на Євро-2024 у Німеччині може отримати штраф через 16-річного гравця

16-річний гравець збірної Іспанії на Євро-2024
16-річний гравець збірної Іспанії на Євро-2024

Збірна Іспанії може отримати штраф за порушення німецьких законів щодо праці неповнолітніх футболістів на Євро-2024 у Німеччині. Цю інформацію повідомляє Nogomania.

Згідно з німецьким законодавством, особам до 18 років заборонено працювати після 20:00, але спортсменам дозволяється працювати до 23:00.

Іспанцям, можливо, доведеться змінити графік Ламіна Ямала так, щоб він закінчував роботу до 23:00. Навіть для матчів, які починаються о 21:00, це буде важко виконати, а якщо збірній доведеться грати додатковий час або серію пенальті, то це стає неможливим.

“За місцевими законами Ямал вважатиметься працівником іспанської збірної і післяматчеві інтерв'ю, а також прийняття душу після гри підпадають під ці обмеження”, - повідомляє Nogomania.

Але німецькі юристи стверджують, що порушення закону не матиме впливу на результати спортивних змагань, тобто Ямала не відсторонять, якщо він гратиме. Однак може бути накладений штраф до 30 тисяч євро. Проте, за словами юристів, для Ламіна Ямала можуть зробити виняток і Іспанія уникне штрафу.

Варто зазначити, що 16-річний гравець вже встановив рекорд як наймолодший учасник, який зробив результативну дію на полях чемпіонатів Європи (гольова передача у грі проти Хорватії).

Нагадаємо, що збірна Іспанії перемогла Хорватію з рахунком 3:0 у першому матчі групи B на Євро-2024. Цьогорічна Іспанія спробує повернути лідерство на континентальному чемпіонаті після 12-річної перерви.

Читайте також