Зеленський: Росія без України – це нуль

Зеленський: Росія без України – це нуль

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Росія без України втратить свій імперський статус і стане "маленькою країною". Цю заяву він зробив у інтерв'ю Bloomberg, яке було опубліковано 3 липня 2024 року.

"Я впевнений на 100%, Росія без України – це нуль. Росія без України і Білорусі – це буде маленька країна, нормальна країна, не Імперія, ніколи не буде Імперією", - наголосив Зеленський.

За словами президента, саме тому Владімір Путін "буде боротися до кінця за будь-яку можливість окупувати Україну". Зеленський підкреслив, що мрією Путіна було окупувати Україну так, як він це зробив з Білоруссю – "навіть не захоплюючи територію, а просто маючи повний вплив на все: на всі інституції, на службу безпеки, уряд, на армію".

Президент України також зазначив, що Росія має схожі наміри щодо Молдови, але їхні плани зірвалися після зміни президента.

"Це дешевше для нього – не вести війну, але він не зміг з Україною так, не зміг з українцями, з нами. Саме тому він почав цю тотальну окупацію через свою мрію", - пояснив Зеленський.

Зеленський наголосив на важливості єдності світу проти російської агресії і закликав світових лідерів, зокрема США і Китаю, діяти рішуче для припинення війни.

Президент також висловив підтримку вступу України до НАТО і наголосив на важливості отримання запрошення до Альянсу як сигналу того, що "ніхто не боїться Путіна".

Зеленський підкреслив необхідність продовження військової допомоги Україні і зазначив, що затримки у постачанні зброї ускладнюють ситуацію на фронті.

Також він закликав Дональда Трампа розкрити план швидкого завершення війни.

Читайте також: