Масштабна аварія на Рівненщині: названо основні версії ДТП

Транспортна аварія на дорозі
Транспортна аварія на дорозі

Національна поліція України повідомила назвала основні версії трагічної аварії на Рівненщині, що забрала життя 14 людей. 

«Усі 14 загиблих ідентифіковані: це жителі Хмельницької та Рівненської областей віком від 20 до 67 років. Наймолодшій жертві ДТП – хлопчикові, четвертого липня виповнилось шість. Серед загиблих – його батьки. Вижила в автотрощі лише 57-річна бабуся – жителька Нетішина. У неї медики діагностували закритий перелом передпліччя, закриту черепно-мозкову травму та  забої  грудної клітки. Загрози її життю не має», – йдеться у повідомленні

Поліція допитала потерпілу та стало відомо, що вона бачила як на автобус їде вантажівка.

Наразі розглядають такі версії ДТП:

  • зіткнення вантажівки на смузі зустрічного руху із маршруткою відбулось унаслідок розгерметизації колеса,
  • випуск на лінію ТЗ (Ред. – транспортного засобу) із технічною несправністю,
  • неуважність водія, порушення ПДР (Ред. – правила дорожнього руху) або ж інші обставини непереборної сили.

Призначено орієнтовно 18 експертиз, за результатами яких будуть встановлені додаткові  обставини, зокрема й те, чи були водії у стані сп’яніння.

Раніше повідомлялося, що на Рівненщині трапилася масштабна автотроща. Автоцистерна зіткнулася із маршрутним мікроавтобусом.

Згодом за даними слідства стало відомо, що 6 липня на дорозі «Городище-Рівне-Старокостянтинів» поблизу села Верхів Рівненського району Рівненської області водій автоцистерни виїхав на зустрічну смугу руху, де допустив зіткнення з маршруткою «Рівне-Хмельницький». Внаслідок ДТП загинули водії обох транспортних засобів, а також 12 пасажирів мікроавтобуса, серед яких шестирічний хлопчик. 

Читайте також