Зірка «Голодних ігор», актор Дональд Сазерленд помер у віці 88 років

Фото Дональда Сазерленда зірки «Голодних ігор»
Фото Дональда Сазерленда зірки «Голодних ігор»

Помер відомий актор Дональд Сазерленд у віці 88 років

Канадський актор Дональд Сазерленд, який знявся в таких відомих фільмах, як "Голодні ігри" та "Гордість і упередження", помер у віці 88 років. Про його смерть 20 червня повідомив син актора Кіфер Сазерленд.

Кіфер Сазерленд написав у соцмережах: "З тяжким серцем я повідомляю вам, що мій батько, Дональд Сазерленд, помер. Особисто я вважаю його одним із найважливіших акторів в історії кіно. Ніколи не лякався ролі, хорошої, поганої чи потворної. Він любив те, що робив, і робив те, що любив, і не можна вимагати більшого. Добре прожите життя".

За більш ніж 50-річну кар'єру в кіно Дональд Сазерленд знявся у 140 фільмах та серіалах. Він є лауреатом премій "Еммі" (1995) та "Золотий глобус" (1996; 2003) та володарем почесної премії "Оскар".

Серед найвідоміших фільмів з його участю є "Брудна дюжина", "Військово-польовий госпіталь М.Е.Ш.", "Джонні взяв рушницю", "А тепер не дивись", "Казанова Фелліні", "Двадцяте століття", " Вторгнення викрадачів тіл", "Звичайні люди", "Тюряга", "Джон Ф. Кеннеді: Постріли в Далласі", "Зворотний потяг", "Космічні ковбої", "Збройовий барон", "Голодні ігри".

Читайте також