ЗСУ відбили атаки ворога на п'яти напрямках, знищили "Солнцепьоки" та купу техніки

ЗСУ відбили атаки ворога на п'яти напрямках, знищили

Противник зосереджує основні зусилля на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках, тривають важкі бої.

Протягом доби відбулось 29 бойових зіткнень. Про це ввечері 17 липня повідомив Генштаб ЗСУ.

Водночас, Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах, завдають вогневого ураження артилерією по виявлених цілях противника, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Авіація сил оборони за добу завдала п'ять ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки ворога. Протягом доби нашими захисниками було знищено три ударних БпЛА противника типу Shahed-136.

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили один район зосередження живої сили, озброєння та військової техніки противника, дві важких вогнеметних системи залпового вогню ТОС-1А "Солнцепьок", 22 артилерійських засоби на вогневих позиціях, один склад боєприпасів та станцію РЕБ російських окупантів.

Протягом доби РФ завдала п'ять ракетних ударів із ЗРК С-300. Крім того, ворог завдав 34 авіаційних удари та здійснив понад 40 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені діти та дорослі мирні люди, руйнувань зазнали житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

На Куп'янському напрямку наші воїни стійко тримають оборону.

На Лиманському напрямку протягом доби противник вів безуспішні наступальні дії в районі західніше Діброви Луганської області.

На Бахмутському напрямку, під щільним вогнем авіації та артилерії, наші захисники успішно відбили атаки противника в районах Богданівки та Веселого Донецької області.

На Авдіївському напрямку, під вогнем ворожої авіації, наші захисники відбили усі атаки окупантів в районі міста Авдіївка.

На Мар'їнському напрямку Сили оборони успішно продовжують стримувати наступ російських військ в районі міста Мар'їнка та біля Красногорівки Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник зосереджує основні зусилля на недопущенні подальшого просування наших військ.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін.

На фронті на Донбасі Сили оборони щодня просувалися на південному флангу довкола Бахмута.

У результаті покращення тактичного положення та вирівнювання лінії фронту на Бахмутському напрямку ЗСУ звільнили територію 7 кв.км, повідомила 17 липня заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

На Лиманському напрямку противник продовжував безуспішні штурмові дії з метою витіснення українських захисників в районі Серебрянського лісу, але успіху не мав.

РФ з кінця минулого тижня активно наступає на Куп'янському напрямку Харківщини.