25, 35 чи 40 тисяч гривень: дітям з України за кордоном виплатять нову допомогу

Українська громадська організація "СОС Дитячі містечка" вирішила допомогти українським дітям, які залишилися без батьків через війну з РФ. Допомога буде виплачуватися в залежності від того, в якій країні перебуває дитина.

Хто може отримати допомогу

Допомогу можуть отримати прийомні сім'ї, дитячі будинки сімейного типу, сім'ї опікунів та піклувальників, в яких виховується двоє або більше неповнолітніх дітей до 18 років, що знаходяться за кордоном.

Право на отримання допомоги мають мешканці усіх регіонів України, крім тимчасово окупованих територій та зони бойових дій.

Суми допомоги

Сума допомоги залежить від країни, в якій перебуває дитина. Наприклад, діти, які знаходяться у Польщі, Болгарії, Угорщині, Молдові, Румунії, Словаччині та Чехії отримають 25 тисяч гривень. Особи, які прихистили дітей без батьків і перебувають у Німеччині, Австрії, Бельгії, Великій Британії, Ірландії, Нідерландах, Франції, Греції, Іспанії, Італії, Хорватії, Данії, Норвегії, Швеції, Латвії, Литві та Естонії, отримають 35 тисяч гривень. Особам, які влаштували дітей та перебувають у Туреччині, Грузії, Вірменії, Азербайджані, призначено 40 тисяч гривень.

Реєстрація для отримання допомоги

Для того, щоб отримати допомогу, потрібно звернутися до уповноважених органів або служб у справах дітей за місцем перебування. Після цього, організація надішле офіційний лист про призначення допомоги на електронну пошту. В офіційному запиті має бути зазначена інформація про заявника, факт влаштування дітей в сім'ю, місцезнаходження дітей та багато іншого.

Також зазначимо, що українцям у Польщі надали інструкцію, як оформити допомогу на дітей "800+".