300 українців заблокували паспортний сервіс у Варшаві

Українці блокують паспортний сервіс у Польщі через відмову у видачі документів

Близько 300 українців заблокували паспортний сервіс у Варшаві з метою вимушеного видання їм паспортів. Люди отримали повідомлення, що їх документи готові, але їм відмовили у їх отриманні. Про це повідомив Євген Семеняка, спеціаліст зі справ легалізації перебування та роботи іноземців в Польщі.

Дуже складна ситуація, сьогодні у Варшаві цей ДП "Документ" - 300 людей написали, що вони його блокують, щоб туди ніхто не заходив і не виходив
, - розповів він.

За словами Семеняки, українці, які блокують сервіс, вимагають привезення їм ліків та їжі, оскільки вони планують стояти там до останнього.

Тут відбувається жах. Допустимо, вчора та сьогодні люди приїжджають забрати документи, оскільки вони отримали смс, що документи готові. Проте, інформація про призупинення консульських послуг з'явилася тільки о 10 ранку вчора, а люди приїхали вже на 7-му та на 9-му ранку, вони вже там стоять, щоб отримати документи
, - розповів він.

Семеняка додав, що о 9 ранку все було добре, але через годину людям сказали, що їм не видадуть документи, і вони можуть робити, що хочуть.

Звичайно, люди обурені, вони заплатили гроші, але не можуть отримати свої паспорти та документи
, - наголосив він.

Семеняка також зазначив, що працівники сервісу мало залежить від цієї ситуації, оскільки вони також отримали інформацію про зміни тільки після того, як вони вже були в роботі. Він зазначив, що українці вже викликали поліцію, але та не може надати допомогу.

Згадаємо, що Національна поліція наказала всім консульствам України припинити надання послуг чоловікам призовного віку. Про це йдеться у листі першого заступника міністра закордонних справ Андрія Сибіги.

Окрім того, державне підприємство "Документ" припинило видавати готові паспорти українцям через технічні причини, пов'язані зі зняттям відбитків пальців. Але прийом заявок на отримання нових паспортів продовжується у звичному режимі.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що призупинення надання консульських послуг чоловікам є справедливим. Він наголосив, що обов'язок оновлювання документів існував і до ухвалення нового закону про мобілізацію.

Читайте також:

  • Призупинення консульських послуг для українців: Єврокомісія відреагувала
  • Коли консульства України відновлять надання послуг чоловікам: МЗС назвало терміни