3,6 тисяч гривень на місяць: українцям розповіли, хто і як може отримати

Українці отримають допомогу в розмірі 3,6 тисячі гривень на місяць

В Україні відкрито реєстрацію на виплати у розмірі 3,6 тисячі на місяць на кожного члена сім'ї. Як повідомляє Телеграм-канал "Допомога УВКБ ООН у Полтавській області", допомога в розмірі 3600 гривень надається українцям, які не отримали до цього виплати від міжнародних організацій з доходом, який не перевищує 5400 гривень на особу на місяць.

Допомога при цьому надається переселенцям, які залишили свої будинки після 24 лютого 2022 року, та тим, хто вже повернувся до місця постійного проживання.

При цьому заявники повинні відповідати таким критеріям уразливості: - Батьки-одиначки, які піклуються про дітей до 18 років та/або людей старше 55 років; - Сім'ї людей похилого віку старше 55 років; - Сім'ї, які доглядають осіб з особливими потребами; - Сім'ї, які займаються прийомними дітьми.

Для отримання допомоги потрібно надати ряд документів, зокрема ІПН, документ для посвідчення особи, справку ВПЛ, IBAN банківської картки головного заявника, свідоцтво про народження дітей, документ про опіку над дитиною та посвідчення або медичну довідку про інвалідність або хронічне захворювання.

Реєстрація проводитиметься за графіком 29 лютого та 7 березня з 10 до 16 години за адресою у смт. Велика Багачка, вул. Шевченка, 73. Для подання заявки потрібно бути присутнім усіх членів сім'ї, а для сімей з маломобільними особами дозволяється реєстрація за оригіналами документів при наявності медичної довідки.

Більш детальну інформацію про отримання грошової допомоги можна знайти на офіційному сайті УВКБ ООН.

Додаткові виплати українці отримують з метою підтримки вразливих верств населення.