80 бойових зіткнень на фронті. Генштаб назвав найгарячіші напрямки

Уже 697-й день Росія веде повномасштабну війну проти України. За останню добу відбулося 80 бойових зіткнень. Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

Атаки ворога на Україну

Загалом ворог наніс три ракетні удари (зенітними керованими ракетами С-300 по цивільній інфраструктурі Новоградівки Донецької області) і чотири авіаційні удари, здійснив 58 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок цих терористичних атак є жертви та поранені серед мирного населення. Більше 40 житлових будинків і інша цивільна інфраструктура зазнали руйнувань і пошкоджень.

Уночі російські окупанти здійснили ще один авіаційний удар, використавши два ударні безпілотні літальні апарати типу Shahed-136/131. Завдяки силам та засобам протиповітряної оборони України було знищено один ворожий дрон.

Авіаційні удари були здійснені по Чернацькому та Середина-Буді Сумської області.

Понад 140 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей потрапили під артилерійський вогонь.

Ситуація на оперативних напрямках

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність, щоб не допустити перекидання наших військ на загрозливі напрямки, і збільшує кількість мінно-вибухових загороджень по державному кордону в Бєлгородській області.

На Куп'янському напрямку наші захисники відбили 21 атаку ворога біля Синьківки, Петропавлівки Харківської області та Стельмахівки Луганської області.

На Лиманському напрямку наші захисники відбили шість атак біля Тернів, Ямполівки Донецької області і ще сім атак біля Серебрянського лісництва, Білогорівки Луганської області.

На Бахмутському напрямку наші сили оборони відбили вісім атак ворога поблизу Богданівки, Кліщіївки та Андріївки Донецької області.

На Авдіївському напрямку українські захисники продовжують стримувати ворога, який не припиняє спроб оточити Авдіївку. Наші війська стоятимуть на варті оборони, завдаючи значних втрат ворогу. Силами оборони протягом доби було відбито 11 атак в районі Авдіївки і ще 12 південніше Сєверного, Водяного, Первомайського і Невельського Донецької області.

На Мар'їнському напрямку українські війська продовжують стримувати окупантів біля Георгіївки, Мар'їнки і Новомихайлівки Донецької області, де відбито шість нападів.

На Шахтарському напрямку ворог не проводив наступальних дій.

На Запорізькому напрямку наші захисники відбили атаку ворога західніше Вербового Запорізької області.

На Херсонському напрямку сили оборони України продовжують розширювати свій плацдарм. Незважаючи на великі втрати, ворог не припиняє спроб витиснути наші підрозділи з їхніх позицій. Протягом доби противник здійснив шість невдалих штурмів на позиції наших військ.

Українські війська активними діями завдають втрат ворожим військам як у людях, так і в техніці, виснажують ворога по всій лінії фронту.

Атаки ЗСУ на позиції окупантів

Протягом доби авіація Сил оборони нанесла удари по шести районах зосередження особового складу, озброєння і військової техніки, одному зенітно-ракетному комплексу, одному складу боєприпасів і одному вузлу зв'язку противника.

Підрозділи ракетних військ завдали пошкоджень трьом районам зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, одному пункту управління і одній станції радіоелектронної боротьби противника.

Нагадаємо, що українські війська ведуть важкі позиційні бої на багатьох ділянках фронту. Ворог посилює атаки на Лиманському напрямку і веде штурм інших районів з пішими атаками та підтримкою бронетехніки.