Як не "посадити" зір під час активного використання смартфону: допоможуть три налаштування

Використання смартфону шкодить зору
Використання смартфону шкодить зору

На сьогоднішній день смартфони стали невід'ємною частиною нашого життя, втім, їх постійне використання негативно впливає на очі і може призвести до погіршення зору.

Якщо ви помічаєте, що проводите багато часу з гаджетом в руках і відчуваєте втому, варто задуматися про своє зорове здоров'я. Щоб зменшити навантаження на очі, потрібно змінити деякі налаштування екрана, які за замовчуванням встановлені на смартфонах Android та iPhone, повідомляє УНІАН.

Багато офтальмологів рекомендують тримати смартфон на відстані 40-60 сантиметрів від очей, як це вважається безпечним. Проте, у багатьох людей це викликає незручності і спонукає до напруження та зморшкування очей. Важливо розуміти, що чим більше ми напружуємо очі, тим більше ризик погіршення зору.

Одним із рішень проблеми є збільшення розміру шрифту (і масштабування екрана, за необхідності). Для цього потрібно перейти в налаштування, обрати розділ "Екран" та "Розмір тексту", де ви зможете вибрати потрібний розмір шрифту.

Іншим важливим налаштуванням є "Автояскравість", яке має кілька переваг. Це дозволяє не тільки збільшити час роботи батареї смартфона, але й уникнути необхідності регулювати яскравість екрана вручну при зміні освітлення. Завдяки датчикам світла на передній панелі смартфон самостійно вимірює рівень освітленості та автоматично налаштовує яскравість екрана.

Крім того, рекомендується активувати функцію DC Dimming, яка значно знижує навантаження на очі. Вона дозволяє смартфону регулювати яскравість екрана без мерехтіння шляхом зміни напруги. Цю функцію можна включити в розділі "Екран" налаштувань, обравши пункт "Усунення мерехтіння" або "DC Dimming" (якщо такий пункт є).

Водночас, окрім зазначених налаштувань, для підтримки здоров'я очей необхідно робити регулярні перерви від використання смартфона, особливо під час тривалого читання або перегляду контенту на екрані. Також рекомендується споглядати вдалечінь на об'єкти кілька хвилин кожні 20-30 хвилин. Такі прості заходи допоможуть зменшити негативний вплив смартфона на зір та зберегти його в хорошому стані.

Нажаль, не всі власники смартфонів дбають про належне використання своїх гаджетів, і це часто призводить до проблем. Особливо це стосується неправильної зарядки батареї, що прискорює її зношування. Варто зазначити, що використання зарядного пристрою іншого виробника також може вплинути на роботу батареї, але не завжди і не у всіх випадках, так як виробники мають свої стандарти і вимоги щодо специфікацій для зарядних пристроїв, повідомляє портал Santeplus.

Читайте також