Як подавати звіти про виконаний ремонт за програмою єВідновлення: інструкція

Ремонти за програмою "єВідновлення" можна подавати звіти через ЦНАП, нотаріуса або портал "Дія"

Державна програма "єВідновлення", яка надає компенсації за зруйноване або пошкоджене житло, розширила свої можливості. Про це повідомляє Міністерство соціальної політики України. Зараз бенефіціарі можуть подавати звіти про виконані ремонтні роботи через ЦНАП, нотаріуса або на порталі "Дія", що є альтернативою мобільному додатку "Дія".

Документи для подачі звіту

Для категорії А (компенсації до 200 тис. грн на поточні ремонти) потрібно подати лише остаточний звіт. Категорія Б (компенсації до 350 тис. грн на капітальний ремонт квартир і до 500 тис. грн на приватні будинки) має подати як проміжний, так і остаточний звіт. Для отримання другої частини фінансування категорії Б необхідно підтвердити використання коштів, отриманих на першому етапі.

Як подати звіт?

Звіт можна подати через мобільний додаток "Дія", портал "Дія" або особисто в ЦНАПі або у нотаріуса, пред'явивши необхідні документи, включаючи фотографії виконаних ремонтних робіт чи придбаних будматеріалів.

Що робити після завершення ремонту?

Після завершення ремонтних робіт важливо подати остаточний звіт протягом 15 робочих днів. Комісії місцевої ради проводять перевірки звітів та об'єктів, для яких були здійснені виплати. Більше 74 тисяч українців вже подали заявки на отримання державної допомоги в рамках програми "єВідновлення". З них 42,5 тисячі отримали виплати, зокрема 4,4 тисячі - на ремонти категорії Б.

Програму "єВідновлення" розроблено Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури спільно з Міністерством цифрової трансформації України за підтримки проєкту USAID / UK aid TAPAS Project/Прозорість та підзвітність у держуправлінні та послугах.